Episcopia Basarabiei de Sud sprijină Spitalul Raional din Taraclia.
În urma unei vizite efectuate de episcopul Basarabiei de Sud, împreună cu pc. prot. Vadim Beresteanu și Valeriu Sârbu, consilieri eparhiali, la Spitalul raional din orașul Taraclia, în semn de solidaritate cu medicii aflați în prima linie în combaterea COVID-19, Episcopia Basarabiei de Sud (Patriarhia Română) a venit cu o donație de echipamente medicale, produse de igienă și dezinfectanți pentru spital.
Un ECG (aparat electro – cardiograf) 6 canale SE-601B/EDAN, 25 de litri de „Germalimp SC/25” igienizant/concentrat, 5 bucăți de hârtie pentru ECG, 50 litri de „Jabon tem (strong)” săpun pentru mâni/concentrat, 25 de litri de „Kots” degresant alimentar/concentrat și 25 litri de „Farmol-cid” dezinfectant au fost donate spitalului din Taraclia.
„Așa cum dumneavoastră, medicii, vă străduiți cu multă jertfelnicie să fiți aproape de cei suferinzi și noi, slujitorii sfintelor altare, ne rugăm totdeauna pentru cei bolnavi și în suferință și pentru cei care se îngrijesc de tratarea lor. În aceste zile de restriște, am intensificat rugăciunea către Dumnezeu pentru a trimite grabnic vindecare suferințelor noastre. Vă îndemnăm să aveți grijă de sănătatea dumneavoastră, a pacienților și a familiilor, știind că sănătatea este dar de la Dumnezeu. Totodată, vă aducem aminte că fără rugăciune și credință în Bunul Dumnezeu, după cum ne învață experiența vieții, suferințele noastre devin insuportabile și lipsite de eficiență terapeutică, fapt relatat adesea de către medicii cu care am discutat. De aceea, să fim solidari cu cei aflați în suferință și cu familiile lor și vom depăși cu ușurință toate încercările prin care trece societatea noastră”, a menționat în acest context Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud.
În cadrul întrevederii cu personalul medical din spital, Episcopul Basarabiei de Sud a subliniat faptul că Biserica Ortodoxă Română își arată purtarea de grijă față de păstoriții ei din Republica Moldova, trecând împreună cu ei, în decursul istoriei, prin diferite momente de restriște, aducând alinare și speranță celor suferinzi și încurajând activitatea filantropică și de binefacere, indiferent de etnie și chiar de confesiune de multe ori.