Cel mai mai mare succes al național-imperialismului maghiar, care corespunde pe deplin intereselor Rusiei, este lupta partidelor politice de la Budapesta pentru o Transilvanie suverană din componența României, scrie redactorul-șef al Agenției Informaționale REGNUM, Modest Kolerov.
„După reorganizarea comunelor ungare într-o unitate administrativă distinctă (așa-numitul „Ținut Secuiesc” – n.r.), transformarea Transilvaniei într-o „euroregiune” îi poate conferi un grad de suveranitate internă urmând principiul integrității teritoriale a României (aflată în declin), și integrității istorice a Ungariei (aflată în ascensiune). Relațiile independente stabilite între Ungaria și Transilvania vor încuraja autoritățile de la București să echilibreze această cripto-federalizare prin unirea inevitabilă a Rep. Moldova cu România, iar noua regiune va fi obligată să aibă și ea un statut special autonom în componența statului național.
Din această perspectivă este sigur că anume lupta Rusiei Istorice pentru Transnistria și formularea unor politici coerente față de compatrioții noștri ruși din Basarabia (Rep. Moldova – n.r.) – corespunde cu lupta consecventă dusă de Ungaria pentru Transilvania. În acest caz, pretențiile revizioniste ale Rep. Moldova și României la Transnistria (sic!) este o sinucidere. Evident că interesele Rusiei gravitează în jurul intensificării procesului de federalizare a României, obținerea independenței pentru Transnistria alături de Ucraina organizată în federație (unde și Turcia ar putea trece de la republică la federație). Aceste interese exclud ideea „cedării” Transnistriei atât Rep. Moldova românești, cât și Ucrainei unitare.
Capacitatea actualei clase politice maghiare de a fi conștientă de necesitatea armonizării politicii sale național-imperialiste cu internaționalismul istoric al Rusiei ar reprezenta un test de maturitate politică. Capacitatea Rusiei de a interveni în lupta maghiarilor pentru autodeterminare – va fi un test de maturitate al clasei politice de la Moscova, al capacității sale de a asigura securitatea strategică a țării și de a-i asigura Rusiei integritatea teritorială în limitele granițelor sale istorice”.