Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chișinău, în parteneriat cu Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hașdeu” al Ministerului Educației Culturii și Cercetării și Biblioteca Publică Municipală „Bogdan Petriceicu-Hașdeu” din Chișinău, organizează Conferința științifică „Bogdan PETRICEICU-HAȘDEU – enciclopedist de talie europeană”, notează Radio Chișinău.
Evenimentul va avea loc pe data de 26 februarie 2021, la Chișinău, online, fiind un prilej de explorare a operei lui Bogdan Petriceicu Hașdeu, academician, scriitor, filolog, istoric, jurist, publicist și om politic.
Conferința va începe la ora 14,00 pe platforma Google Meet și va fi distribuită și la adresa de Facebook a ICR Chișinău.
Moderatorul manifestării culturale este dr. hab. Nina Corcinschi, directorul Institutului de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hașdeu”, iar Mariana Harjevschi, directorul Bibliotecii Municipale „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, va rosti un cuvânt de salut.
Vor susține comunicări științifice acad. Mihai Cimpoi („Sublim și bufon” în opera literară hașdeiană), acad. Valeriu Matei (Bogdan Petriceicu Hașdeu – istoricul), dr. Tatiana Botnaru (Zeița-mumă Dochia și semnificația ei arhetipală în studiile folcloristice ale lui Bogdan Petriceicu-Hașdeu), Alexandru Moraru (Conferințele științifice Hașdeu – o formă de promovare a marelui cărturar), dr. Tudor Colac (B. P.-Hașdeu – inițiator și întemeietor al activității de cercetare științifico-modernă a folclorului), Svetlana Korolevski (B. P.-Hașdeu în cercetările savanților basarabeni).
Evenimentul se va încheia cu o prezentare de carte, susținută de Mihai Papuc, a celor mai recente apariții editoriale din ediția de Opere ale lui „B. P. Hașdeu”, apărute la editura Știința.