Statul Republica Moldova a fost creat ca un stat anti-românesc și este condus astăzi de copiii oligarhilor din anii 90, a declarat vicepreședintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Marius Lulea, în cadrul emisiunii Alert News.
„În ultimii 30 de ani nimic nu s-a schimbat în Republica Moldova, aceeași politicieni conduc statul, mai nou, copiii politicienilor care după anii 90 au pus stăpânire pe acest stat. Statul Republica Moldova a fost creat ca un stat anti-românesc, adică un stat îndreptat împotriva românilor care sunt cetățenii majoritari dincolo de Prut. Este un stat unde clasa politică lucrează să mențină o entitate fictivă balansând între est și vest, între România și Rusia astfel încât să își asigure lor controlul asupra resurselor bugetare ale statului. În realitate acești bani se folosesc de către oligarhia politică pentru a-și umple propiile conturi”, a declarat vicepreședintele AUR.
Întrebat despre interdicția lui George Simion, Lulea susține că a fost pusă acum 2-3 ani, atunci când la conducerea Republicii Moldova era regimul Dodon, iar Plahotniuc controla Guvernul.
„Interdicția a fost pusă de aceste două persoane, Dodon fiind reprezentatul unei filiere pro-ruse, iar Plahotniuc era cel care dorea să conducă Republica Moldova nici spre Romania, nici spre Rusia, ci spre propiul buzunar. După plecarea celor doi au apărut noi politicieni cu un nou președinte. George Simion a avut speranța de a crede că va putea să treacă Prutul și că dincolo de Prut ceva s-a schimbat. Maia Sandu nu își modifică politica în funcție de România sau de alte interese cum ar fi celor ale propiilor cetățeni. Este evident că George Simion reprezintă o amenințare asupra clasei politice oligarhice care controlează statul Republica Moldova”, a mai spus Lulea.
Vicepreședintele AUR susține că singurul impediment în calea unificării celor două state românești sunt românii care conduc Republica Moldova și românii care conduc Romania.
De asemenea, prezentă în cadrul emisiunii a fost și Ariadna Cîrligeanu, reprezentat al ONG-ului „Acțiunea 2012”, care a povestit despre organizație și proiectele pe care le desfășoară aceasta.
„Unionismul nu este o amenințare pentru românii din Republica Moldova, deși Basarabia a trecut printr-o perioadă extrem de cruntă fiind supusă unui regim intens de asuprire și de rusificare, însă a reusit să își păstreze originile, tradițile și limba. Eu văd în Basarabia un izvor de românism, care de-a lungul timpului a dat personalități foarte mari pentru acest neam. Unionismul este incomod nu pentru frații noștri de peste Prut, este incomod pentru clasa politică de la Chișinau care ar rămâne fără un stat cu care ar putea să controleze tot.Chiar Uniunea Europeană a spus că integrarea Republicii Moldova prin altă cale decât cea a unirii cu România nu există”, a subliniat tânăra.
Aceasta a vorbit despre proiectul cultural pe care-l desfășoară și care are rolul de a forma noua generație care să lege cele două maluri de Prut. Concursul de poezie se numește „În căutarea lui Eminescu” și este deschis pentru românii de pretutindeni, inclusiv Bucovina și Republica Moldova.