O expoziţie de artă plastică a sculptorului român Virgil Scripcariu a fost vernisată la Muzeul de Artă din Chişinău. Artistul este ataşat de Basarabia şi în ultimii ani a fost tot mai prezent în viaţa comunităţii din satul Ţigăneşti.
Expoziţia de sculptură şi gravură reuneşte 14 lucrări ale sculptorului Virgil Scripcariu, unul dintre cei mai bine cotaţi artişti ai momentului, notează TVR Moldova.
„Am încercat să aduc lucrări şi din prima perioadă, cumva să se vadă evoluţia mea ca artist. Am adus lucrări care mă reprezintă şi cred că au un soi de inedit care creează un fir continuu”, a subliniat acesta pentru sursa citată.
Artistul abordează diverse teme prin care transmite mesaje inedite publicului.
„E o ironie asupra eroismului actual. Pe deoparte poate nu ştim noi cum să fim bărbaţi adevăraţi şi eroi adevăraţi. În epoca asta modernă, bărbaţii folosesc prea mult timp la fitness, de asta l-am aşezat pe acest erou pe un cal de gimnastică, cu aspiraţii către o lupră ancestrală”, a precizat sculptorul Virgil Scripcariu.
Virgil Scripcariu este discipolul renumitului sculptor basarabean Vasile Gorduz. În urmă cu câţiva ani, la iniţiativa lui şi a familiei sale, localitatea Piscu din România, acolo unde locuieşte sculptorul Virgil Scripcariu, s-a înfrăţit cu satul Ţigăneşti, din Republica Moldova. În ambele localităţi se păstrează tradiţia olăritului.
„Deja e o poveste de dragoste foarte frumoasă în care am izbutit să facem împreună lucruri foarte frumoase şi avem dorinţa de a continua”, a mai adăugat artistul.
Expoziţia de la Muzeul de Artă din Chişinău va fi deschisă până pe 9 ianuarie. Potrivit criticilor şi istoricilor de artă, Virgil Scripcariu este unul dintre cei mai originali şi promiţători sculptori români contemporani.