Circa 45 de scriitori, jurnaliști, profesori de literatură din România și R. Moldova vor lua parte la cele 20 de evenimente organizate de Uniunea Editorilor din Moldova, editura „Cartier” și Muzeul de Literatură „Mihail Kogălniceanu” de Zilele Literaturii Române, notează Radio Chișinău.
Sub sloganul „dar ei ne-au inventat istoria/și nu ne-au întrebat niciodată”, Judith Meszaros, evenimentul, aflat la cea de-a VI-a ediție, va avea loc la Chișinău și Bălți în perioada 14-17 decembrie.
„Ideea Zilelor literaturii (n.r. române) este să se construiască punți între scriitorii de literatură română din R. Moldova cu scriitori români din alte orașe ale lumii, pentru că literatura română are o geografie foarte, foarte mare. Avem invitați din Lisabona, Paris, Sibiu, Iași Chișinău, Bălți, etc.”, a precizat președintele Uniunii Editorilor din R. Moldova, Gheorghe Erizanu.
Evenimentul debutează pe 14 decembrie, la ora 17,00, la Librăria din Centru din Chișinău cu un program de lectură și o sesiune de autografe. Vor fi prezentate cărțile „Ioșca” de Cristian Fulaș, „Și toate zilele de azi” de George C. Dumitru, „Orașul promis” de Valentina Șcerbani, „Biblioteca” de Mircea V. Ciobanu, „Pe contrasens” de Oleg Serebrian, și „Alt continent” de Ghenadie Postolache.
„Avem un invitat foarte special care se numește Lazslo Alexandru de la Cluj, cel care a publicat la Cartier „Lectura și lumea lui Dante” în trei volume. Sunt câteva repere, precum discuțiile în librării, discuția după aceea la Muzeul de Literatură Română. Sigur că cele mai importante sunt întâlnirile dintre scriitori de la Chișinău, de la Bălți cu cei din Țară”, a subliniat poetul Emilian Galaicu Păun pentru Radio Chișinău.
Zilele Literaturii Române se vor încheia sâmbătă, la ora 20,00, la Centrul ArtCor, cu un maraton de poezie.