În acest an, Agenția de Dezvoltare Regională Sud, în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, va continua să coopereze cu instituții ale Uniunii Europene, inclusiv din România, Polonia și Germania, în vederea realizării în comun a mai multor măsuri investiționale, transmite MOLDPRES.
Printre instituții se numără UE, Banca Mondială, Guvernul federal german și Banca de Dezvoltare a Germaniei KfW, Executivul României, Ministerul polonez al Investițiilor și Dezvoltării și Solidarity Fund PL în R. Moldova.
Potrivit instituției, vor fi prioritare domeniile reabilitare și modernizare a infrastructurii de aprovizionare cu apă și sanitație, competitivitate, dezvoltare urbană.
„Ca și în 2022, principalele obiective strategice ale ADR Sud pentru anul curent rămân a fi creșterea competitivității și ocupării forței de muncă a Regiunii de Dezvoltare Sud, sporirea coeziunii teritoriale și prevenirea excluziunii. De asemenea, instituția își propune să îmbunătățească mecanismele și instrumentele de implementare a politicii de dezvoltare regională prin eficientizarea operațională a procesului de implementare a acestei politici, consolidarea mecanismului de finanțare a proiectelor de dezvoltare regională și dezvoltarea capacităților actorilor regionali în domeniile relevante politicii de dezvoltare regională”, indică ADR Sud.
Anul 2022 a fost unul care a adus investiții majore în Regiunea de Dezvoltare Sud. Valoarea totală a investițiilor în sudul R. Moldova a constituit, în anul trecut, circa zece milioane de euro.