web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Sancțiune pentru cei care au vandalizat bustul lui Mihai Eminescu din Hliboca

Iulia Modiga 9 februarie 2014 1

Sursa foto: zorilebucovinei.com

4 persoane au fost trase la răspundere pentru vandalizarea bustului poetului Mihai Eminescu, înălţat la Hliboca, regiunea Cernăuți.
Pe banca acuzaţilor s-au aflat Dmitri Grijincu, Alexandr Curuleac, Vasili Râbarciuc şi Vitali Tonenciuc. Infracţiunea lor a fost calificată conform al. 2 al art. 296 al Codului Penal al Ucrainei (huliganism săvârşit de un grup de persoane din motive de nerespect evident faţă de societate, însoţit de impertinenţă sporită sau cinism excesiv), se arată în publicația Zorile Bucovinei.

În cadrul anchetei s-a constatat că la 14 iunie 2013, în jurul orei 1.00 noaptea, inculpaţii, în stare de ebrietate, au demontat capul bustului poetului şi l-au dus cu un taxi (cei patru lucrează ca taximetrişti) la Dimca şi l-au aruncat în iaz.

Instanţa de judecată le-a stabilit sancțiune celor patru hliboceni doi ani de limitare a libertăţii cu termen de încercare de un an, cu condiţia ca în acest termen ei să nu săvârşească alte infracţiuni şi să îndeplinească obligaţiile impuse lor. De asemenea, inculpaţii au fost obligaţi să repare prejudiciile materiale în sumă de 17246 grivne, datorate Societăţii pentru cultură românească „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuţi, care a înălţat soclul şi bustul vandalizat. Instanţa n-a satisfăcut cererea de reparare a pagubelor morale.

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. click resources 14 iunie 2018 at 04:43 - Reply

    I just want to tell you that I’m all new to blogging and site-building and certainly loved your web blog. Almost certainly I’m planning to bookmark your blog post . You amazingly come with terrific writings. Many thanks for sharing your blog.

Leave A Response »