web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Moldova şi Transnistria trebuie tratate ca părţi egale în procesul de negociere, susţine Valeri Kuzmin

Angela Grămadă 9 iunie 2010 0

Agenţia de Ştiri Info-Prim-Neo relatează astăzi, 09 iunie 2010, că ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Valeri Kuzmin, este de părere că Republica Moldovenească Nistreană trebuie tratată pe picior de egalitate cu Republica Moldova, în procesul negocierilor pentru reglementarea conflictului transnistrean. „La întrebarea dacă sunt sau nu sunt egale părţile, trebuie de pus punct şi de răspuns ferm: Da”, a declarat ambasadorul în cadrul unui briefing de presă miercuri, 9 iunie, transmite Info-Prim Neo.

„Da, pentru că este un proces de negocieri care nu poate avea loc între un comandant şi un subaltern. Procesul de negocieri presupune egalitatea părţilor. Aceasta este poziţia noastră de principiu”, a subliniat ambasadorul.

„Doar vreţi să trăiţi înr-o ţară unită? În acest caz este nevoie să se trăiască în pace”, a mai spus Valeri Kuzmin.

Întrebat despre relaţiile ruso-transnistrene, ambasadorul a declarat că acestea sunt interregionale şi că vor evolua. „Relaţiile noastre se bazează pe un acord politic, de la semnarea căruia degrabă se vor împlini 10 ani. În regiune locuiesc şi cetăţeni ruşi”, a menţionat diplomatul.

Valeri Kuzmin s-a referit în special la ajutorul umanitar acordat populaţiei din regiunea transnistreană de către Federaţia Rusă. De trei ani consecutiv acesta se cifrează la 27-29 de milioane de dolari anual, a comunicat diplomatul.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »