web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Şalaru: Rep. Moldova este în prag de dispariţie ca stat. „Suntem legaţi de mâini şi de picioare din cauza neutralităţii”

Liviu G. Stan 12 noiembrie 2015 0

 

 

Ca stat, Republica Moldova este în prag de dispariţie. Declaraţia îi aparţine ministrului în exerciţiu al Apărării, liberalul Anatol Şalaru. 

Sursă foto: tribuna.md

Sursă foto: tribuna.md

Pericol rus şi scăparea de sub control a corupţiei interne sunt cele două mari probleme care ameninţă cu extincţia asamblajul statal al Republicii Moldova, consideră Şalaru.

„Pe plan extern, este vorba de dorinţa Rusiei de a-şi restabili imperiul de cândva, iar pe plan intern este vorba de corupţie. Statul se află în pericol de dispariţie. Nu avem guvern, a fost suspendată finanţarea externă, a fost destabilizată clasa politică, Ucraina se află în situaţie de criză datorită Rusiei, care i-a ocupat o parte din teritoriu. Moldova are o armată de ocupaţie pe teritoriul său care numără  2200 de militari ruși în Transnistria, precum şi o armată ilegală a regimului separatist transnistrean, iar ministerul lor de interne mai are un batalion cu destinaţie specială cu 800 de militari. De asemenea, avem depozit enorm cu armament rusesc în Transnistria, iar noi suntem legaţi de mâini şi de picioare din cauza statutului de neutralitate, care este ca o piatră de moară legată de picioarele unuia aruncat în apă. Nu avem acea umbrela care să ne apere de o agresiune din exterior”, a declarat Anatol Şalaru în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1.

Ministrul Apărării a mai afirmat că flagelul corupţiei politice pavează la sigur drumul Kremlinului pentru a menţine Republica Moldova într-o stare de continuă instabilitate.

„Rusia profită de criza din Republica Moldova pentru a destabiliza şi mai mult situaţia. Totodată, corupe politicienii pentru a-şi promova interesele aici”, a subliniat Şalaru, adăugând că nu doar instituţiile trebuie reformare, iar Constituţia schimbată, ci şi „societatea şi clasa politică trebuie să conştientizeze că declarațiile anti-NATO sunt depăşite de timp în noile condiţii geopolitice”.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »