web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Saakaşvili, despre cazul Vlad Filat: „Mi-aş dori să nu se transforme în justiţie selectivă”

Liviu G. Stan 8 decembrie 2015 0

 

Fostul preşedinte al Georgiei, Mihail Saakaşvili, actual guvernator al regiunii Odesa, susţine că dosarul fostului premier Vlad Filat conţine indiciile unei „justiţii selective”. 

Filat Saakasvili

Saakaşvili a spus că şi-ar dori ca totul să nu fie, de fapt, o reglare de conturi între clanuri politice care profită de pârghiile sistemului juridic.

„Mi-aş dori foarte mult ca asta să nu se transforme în justiţie selectivă, când un grup a obţinut pârghiile şi l-a arestat pe liderul celuilalt grup. Mie, ca şi multor altora, mi se pare anume aşa”, a declarat oficialul reporterilor portalului Anticorupție al Centrului de Investigații Jurnalistice.

„În plus, trebuie pedepsiţi absolut toţi. Doar atunci cînd toţi vor fi traşi la răspundere, inclusiv reprezentanţii celeilalte grupări, atunci cetăţenii vor crede în dreptate”, a adăugat guvernatorul Odesei.

Prietenia dintre Mihail Saakaşvili şi Vlad Filat nu mai reprezintă o noutate pentru opinia publică de peste Prut. De exemplu, în 2013, fostul preşedinte georgian a ţinut un discurs la Chişinău, în cadrul Summit-ului Partidului Popular European, formaţiune din care face parte şi PLDM, iar în seara zilei următoare, cei doi au fost suprinşi alături de premierul de la acea dată, Iurie Leancă, şi în compania mai multor simpatizanți ai liberal-democraţilor, distrându-se într-un club într-un club de fiţe din Capitala Republicii Moldova. În această vară, în iulie, Vlad Filat, încă în liberate, posta pe Facebook o poză  în care apărea pe o terasă discutând Saakaşvili, amândoi extrem de acaparaţi de dialogul pe care îl purtau. „M-am revăzut cu bunul meu prieten Mihail Saakaşvili, guvernatorul regiunii Odesa. Am discutat despre situația politică din Ucraina și Republica Moldova. Foarte curând ne vom revedea în Moldova”, scrie atunci Filat pe reţeaua de socializare.

Mihail Saakașvili a participat luni, 7 decembrie, la deschiderea Şcolii de iarnă pentru schimb de experiență în jurnalismul de investigaţie transfrontalier [email protected]

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »