web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Fostul șef de la Banca Socială îi numește pe cei 20 de beneficiari ai „jafului secolului”

Iulia Modiga 5 iulie 2016 1

 

Sergiu Sagaidac, fostul şef al Secţiei prevenirea spălării banilor şi monitorizarea tranzacţiilor în cadrul Băncii Sociale, a făcut o serie de dezvăluiri despre „jaful secolului”. Acesta a precizat în cadrul emisiunii „Interpol” că a fost ofertat, dar și intimidat pentru a închide ochii în fața neregulilor pe care le-a depistat la Banca Socială, însă nu a cedat și a preferat să demisioneze. De asemenea, a explicat că nu a putut vorbi despre fraude până acum pentru că s-a temut. „Trăim în Republica Moldova, nu în Marea Britanie”, a punctat.

Captură foto Privesc.eu

Captură foto Privesc.eu

Miliardul de dolari furat din băncile Republicii Moldova intră în buzunarele mai multor persoane, a mai declarat Sagaidac. „Este o piramidă întreagă. Sunt mulţi beneficiari de prim rang, dar şi de rang doi, care au avut grijă de întreg procesul”, a spus fostul șef de la Banca Socială.

Sergiu Sagaidac a făcut publică și o listă de 20 de persoane care au beneficiat de frauda bancară din Republica Moldova. „Voi da nume public, să ajut Procuratura. Aş vrea ca şi Delegaţia UE să monitorizeze şi să fie audiate să aibă statut de martor sau bănuit. BNM toţi ştiu cine o controlează, primul beneficiar este care a stat din umbră, care nu au intervenit, există bănuială că ar fi Vlad Plahotniuc. A doilea este Ilan Shor, al treilea este Vlad Filat care nu este condamnat pentru fraudă, dar trafic de influenţă, al patrulea, Veacesav Platon. Aceştia sunt cei din prim rang. Aceştia erau beneficiari”.

Urmează cei de rang doi: Natalia Racuba, domn Crijneavschi, ex-președinte BNM, Sergiu Albot, ex-preşedinte Banca Socială, Gheorghe Papuc, ex-consilier pe probleme juridice, Banca Socială, Simion Rusu, ex-şef securitate, Constantin Lozovanu, ex-şef al secţiei juridice şi conformitate, Valentina Oprea, ex-şef direcţia decontări Banca Socială, Lena Sertinean, ex-şef secția spălării banilor Banca de Economii, Dorin Drăguţanu, Emma Tăbârţă, Veaceslav Ţurcanu, ex-şef secţia reglementări BNM, Ruslan Gradi, şef direcţia supraveghere BNM, Matei Dohotaru, ex-administrator special Banca Socială, Ion Ropot, ex-administrator special BEM,Leonid Talmaci, preşedinte Moldindconbank, Serghei Cibotari, președinte Moldova Agroindbank, Denis Ulanu, fost avocat al Băncii Sociale, avocat Ilan Shor, Lilia Balmuş, ex-şef direcția juridică, Banca Socială. Vitalie Groza, actual consilier al lui Leonid Talmaci. Aceste persoane trebuie să fie audiate de procurori. Ei cunosc multe şi ar trebui să depună mărturii”, a dezvăluit Sagaidac în cadrul emisiunii moderate de Natalia Morari.

Fostul șef al Secţiei prevenirea spălării banilor şi monitorizarea tranzacţiilor de la Banca Socială a numit și coordonatorul furtului din bănci, un om din cercul de apropiați ai lui Vladimir Plahotniuc, Serghei Iaralov.

Sagaidac a mai specificat că în contextul scandalului mega-devalizărilor din sistemul bancar s-au produs mai multe „incidente” și mai multe persoane au decedat în mod suspect.

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. Ellapet 1 iunie 2018 at 20:05 - Reply

    Best Place To Buy Synthroid Online Buy Gonorrhea Treatment Online cialis canada Cvs Online Pharmacy Tadacip Propecia En Espana Sin Receta Amoxil Pediatrique Gouttes Acheter

Leave A Response »