web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Rep. Moldova va primi 100 de milioane de euro din partea UE. Dar numai în anumite condiții

Liviu G. Stan 15 iunie 2017 1

 

Ambasadorii UE au aprobat joi un acord încheiat cu Parlamentul European privind acordarea unui pachet de asistență macro-financiară Republicii Moldova.

Astfel, Republica Moldova urmează să primească circa 100 de milioane de euro din partea Uniunii Europene. Din această sumă, 60 de milioane de euro vor fi sub formă de împrumutir, iar 40 de milioane de euro sub formă de subvenții, se arată într-un comunicat al Consiliului Europei.

Asistența va completa resursele financiare oferite de Fondul Monetar Internațional (FMI) și de alte instituții internaționale.

Pachetul macro-financiar vizează nevoia de finanțare externă a Republicii Moldova pe perioada 2017-2018, se mai precizează în comunicat.

În ceea ce privește precondițiile, Parlamentul European, Comisia Europeană și Consiliul Europei au convenit asupra unei declarații comune, în contextul modificărilor legate de sistemul electoral din Republica Moldova.

„Declarația subliniază că respectarea mecanismelor democratice, inclusiv a unui sistem parlamentar multipartit și a statului de drept, precum și garantarea drepturilor omului, reprezintă o condiție prealabilă pentru acordarea asistenței. Obiectivele specificate în decizie includ, de asemenea, și eficiența, transparența și responsabilitatea gestionării finanțelor publice, prevenirea eficientă a corupției și a spălării banilor, precum și guvernanța și supravegherea sectorului financiar. Comisia Europeană și Serviciul European de Acțiune Externă vor monitoriza în mod regulat îndeplinirea acestor condiții și obiective”, se arată în comunicatul Consiliului Europei.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. Banii și circulația lor 15 iunie 2017 at 12:51 - Reply

    Circulația acestor bani în Republica Moldova trebuie urmărită cu mare atenție de creditorii occidentali, rețelele specializate în devalizare de fonduri fiind foarte active aici, poate și datorită ocrotirii care le vine din partea unor cercuri politice.

Leave A Response »