web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Ofițerii SIS vor putea deține cetățenie dublă

Liviu G. Stan 31 iulie 2017 0

 

Ofițerii Serviciului de Informație și Securitate (SIS) vor putea deține cetățenie dublă.

Sursa foto: elldor.info

Un proiect de lege în acest sens a fost elaborat de Ministerul Justiției și urmează să fie dezbătut în cadrul ședinței de pe 2 august a Guvernului de la Chișinău, relatează Deschide.md.

Documentul prevede excluderea din Legea privind Serviciul de Informații și Securitate a prevederilor conform cărora „pe perioada activității în SIS colaboratorii nu pot deține cetățenia altor state”. Totodată, din Legea privind statutul ofițerului de informații și securitate se exclud următoarele prevederi: „eliberarea din serviciu a ofițerului de informații se efectuează în caz de dobândire a cetățeniei unui alt stat” și „în funcția de ofițer de informații poate fi angajată persoana care nu deține cetățenia unui alt stat”.

În Nota informativă a proiectului de lege se menționează că anterior Curtea Constituțională a hotărât că statutul de cetățean permite persoanei de a fi titular tuturor drepturilor, libertăților și îndatoririlor fundamentale consfințite de Constituție și legislația în vigoare.

Recent, Parlamentul de la Chișinău a votat eliminarea restricțiilor de a deține dubla cetățenie pentru militarii din serviciul militar prin contract, după ce, la sfârșitul lunii ianuarie 2017, Curtea Constituțională a decis că prevederile legale care interzic multipla cetățenie pentru militarii prin contract este neconstituțională.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »