web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Dodon nu-și uită nepotismele. Și-a decorat prietenul cu cea mai înaltă distincție din stat

Liviu G. Stan 29 august 2017 0

 

Șeful administrației prezidențiale de la Chișinău, Igor Dodon, l-a decorat de Ziua Independenţei cu Ordinul Republicii pe unul dintre cei mai buni prieteni ai săi, generalul pensionar, Victor Gaiciuc, se arată într-o investigație a portalului Crime Moldova.

Potrivit decretului prezidenţial, meritele generalului, pentru care Dodon i-a acordat cea mai înaltă distincţie în stat, sunt „contribuția substanțială la asigurarea securității militare, a independenței și neutralității țării noastre”.

Pe Gaiciuc şi Dodon îi leagă o prietenie de mai mulţi ani, iar în 2011, relaţiile celor doi au devenit şi mai apropiate, după ce Igor Dodon a devenit naşul de cununie al lui Sergiu Gaiciuc, fiul mai mic al generalului.

Generalul Gaiciuc şi preşedintele Dodon sunt văzuţi adesea împreună la diferite manifestaţii publice, iar la ceremonia de înmânare a distincţiilor, cei doi au stat mai mult alături.

În timpul campaniei prezidenţiale din toamna trecută, Victor Gaiciuc s-a remarcat prin contribuţia substanţială la victoria prietenului său. Mai mult, o anchetă jurnalistică a dezvăluit că Uniunea Ofiţerilor din Republica Moldova, al cărei preşedinte este Victor Gaiciuc, ar fi stat la baza răspândirii informaţiilor calomnioase despre Maia Sandu, inclusiv despre aducerea celor 30 de mii de sirieni. Potrivit jurnaliştilor de la Centrul de Investigaţii Jurnalistice, Uniunea Ofiţerilor a fost cea care a comandat, a achitat şi a distribuit pliantele cu informaţii false despre principalul contracandidat al lui Igor Dodon.

Mai multe surse susţin că recunoştinţa şefului statului pentru serviciile oferite de către prietenul său nu se opresc la acordarea Ordinului Republicii şi că acesta ar putea fi numit în timpul apropiat ministru al Apărării, funcţie devenită vacantă cu jumătate de an în urmă.

Citiți aici materialul integral.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »