web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Victor Gaiciuc, propunerea nepotistă a lui Dodon pentru șefia Ministerului Apărării

Liviu G. Stan 13 septembrie 2017 1

 

După ce a respins candidatura lui Eugen Sturza pentru șefia Ministerului Apărării, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, îl propune în fruntea instituției pe nimeni altul decât pe generalul pensionar Victor Gaiciuc, bunul său prieten proaspăt decorat cu Ordinul Republicii, pe al cărui fiu mai mic șeful statului l-a cununat în 2011. 

Sursă foto: Independent.md

Sursă foto: Independent.md

Propunerea lui Dodon pentru Ministerul Apărării de la Chișinău a fost făcută miercuri, scrie presa din Republica Moldova.

Pe Igor Dodon și Victor Gaiciuc îi leagă o prietenie de mai mulţi ani, iar în 2011, relaţiile celor doi au devenit şi mai apropiate, după ce actualul președinte al Republicii Moldova a devenit naşul de cununie al lui Sergiu Gaiciuc, fiul mai mic al generalului.

Generalul Gaiciuc şi preşedintele Dodon sunt văzuţi adesea împreună la diferite manifestaţii publice.

În timpul campaniei prezidenţiale din toamna trecută, Victor Gaiciuc s-a remarcat prin contribuţia substanţială la victoria prietenului său. Mai mult, o anchetă jurnalistică a dezvăluit că Uniunea Ofiţerilor din Republica Moldova, al cărei preşedinte este Victor Gaiciuc, ar fi stat la baza răspândirii informaţiilor calomnioase despre Maia Sandu, inclusiv despre aducerea celor 30 de mii de sirieni.

Potrivit jurnaliştilor de la Centrul de Investigaţii Jurnalistice, Uniunea Ofiţerilor a fost cea care a comandat, a achitat şi a distribuit pliantele cu informaţii false despre principalul contracandidat al lui Igor Dodon.

Victor Gaiciuc a mai fost ministru al Apărării în 2001, în Cabinetul Tarlev 1.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. Nostalgia sovietică 13 septembrie 2017 at 17:15 - Reply

    Nostalgia sovietică bântuie societatea moldovenească din ziua de azi. Acești dinozauri sovietici care vor să arunce Republica Moldova înapoi în epoca stalinistă, jignesc profund identitatea noastră românească.

Leave A Response »