web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Cum a fost sărbătorită Ziua Națională a României la Cernăuți

Liviu G. Stan 4 decembrie 2017 1

 

Românii din regiunea Cernăuți au sărbătorit Ziua Națională a României. Seria de evenimente a început – în mod tradițional – cu o depunere de flori la monumentul poetuluiMihai Eminescu – informează Agenția BucPress, potrivit Euromedia

Foto: Nicolae Hauca

Foto: Nicolae Hauca

Majoritatea asociațiilor pentru cultura românească din regiunea Cernăuți, prin reprezentanții săi, au depus flori la monumentul poetului național al românilor, alături de reprezentanții Consulatului General al României la Cernăuți, ai autorităților regionale și orășenești.

Cu ocazia Zilei Naționale, Consulatul General al României la Cernăuți a organizat o dezbatere academică „Dialog cultural-științific româno-ucrainean”, context în care au fost prezentate noutățile editoriale nord-bucovinene din anul 2017.

Foto: Nicolae Hauca

Foto: Nicolae Hauca

În deschiderea acestei dezbateri, Eleonora Moldovan, consul general al României la Cernăuți, a menționat rolul deosebit de important al cunoașterii reciproce, româno-ucrainene, pentru cimentarea unui dialog cultural-științific.

Foto: Nicolae Hauca

Foto: Nicolae Hauca

În cadrul evenimentului, au fost prezentate și discutate o serie de traduceri din limba română în ucraineană sau ediții bilingve, printre care „Codul penal al lui Alexandru Ioan Cuza”, care a fost tradus în limba ucraineană și  tipărit în ediție bilingvă la Universitatea Națională din Cernăuți.

Au fost prezentate, de asemenea, cele mai recente numere ale revistei de istorie și cultură „Glasul Bucovinei” din anul 2017, publicație a Institutului Cultural Român (ICR), care este editată la Cernăuți și tipărită la București.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. Seminaristul dela Mănăstirea Noul-Neamț dela Nistru 4 decembrie 2017 at 15:35 - Reply

    VREM ! VREM ! VREM !
    RE-UNIREA CU ROMANIA !
    ————————————————-

Leave A Response »