web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Mizilul, capitală culturală a epigramiștilor și autorilor de poezie din Țară, din Republica Moldova, comunitățile istorice și diaspora

Iulia Modiga 30 ianuarie 2018 1

 

Pe data de 27 ianuarie, Mizilul a devenit capitala culturală a epigramiștilor și autorilor de poezie. Toate drumurile românilor talentați din Țară, din Republica Moldova, comunitățile istorice și diaspora s-au intersectat în cadrul celei de-a XI-a ediții a Festivalului Internațional de Poezie și Epigramă „Romeo și Julieta la Mizil”.

Anul acesta, festivitatea de premiere a celor mai buni epigramişti şi poeţi s-a desfășurat într-un context de sărbătoare,  dat fiind că în anul 2018 se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire.

Felicităm astăzi organizatorii, participanții și laureații Festivalului „Romeo și Julieta la Mizil” pentru contribuția adusă la sublinierea elementelor spațiului cultural comun românesc și la menținerea și promovarea limbii române ca element esențial în păstrarea şi afirmarea identității etnice și lingvistice a românilor din afara țării. În același timp, mulțumim partenerului CEC Bank pentru susținerea pe care a acordat-o în derularea acestui proiect. De asemenea, le dorim tuturor celor înscriși la Festival recunoașterea valorii epigramelor și a poeziilor transmise și inspirație în desăvârșirea altor creații cu umor sănătos și versuri puternice! “ a transmis domnul Nicolae Brînzea, directorul general al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.

Festivalul Internaţional „Romeo și Julieta la Mizil”  a fost organizat de Fundaţia Culturală „Romeo și Julieta la Mizil”, Liceul Teoretic „Grigore Tocilescu” din Mizil, Ministerul Educaţiei Naţionale, Inspectoratul Judeţean Prahova şi Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, instituţie aflată în subordonarea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. Evenimentul a fost susţinut de CEC Bank.

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

 1. Sihastrul dela Mănăstirea Noul-Neamț dela Nistru 30 ianuarie 2018 at 15:30 - Reply

  Scriptura Mea
  —————————–
  1028.
  este viața o ncercare
  pentru cel ce minte n-are
  1029.
  este viața un mister
  pentru cei ce nu au „fler”
  1030.
  este viața vis ce arde
  și cu zgomot de petarde
  1031.
  este viața pe Pământ
  pentru acei ce nu mai sunt
  1032.
  este viața o școală dura
  pentru orice creatură
  1033.
  este viața vis ciudat
  pentru cei ce nu au dat
  ——————————————–

Leave A Response »