web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

NATO și Rep. Moldova lansează un nou proiect în domeniul apărării cibernetice

Liviu G. Stan 21 februarie 2018 3

 

NATO şi Republica Moldova au lansat un proiect multianual de îmbunătățire, în rândul forțelor armate naționale, a capacităților de luptă împotriva amenințărilor ciberneticie sofisticate.

Sursă imagine: fumn.eu

Sursă imagine: fumn.eu

Proiectul a fost lansat în cadrul Programului NATO Ştiinţă în Serviciul Păcii şi Securităţii (SPS), se arată pe site-ul Alianței Nord-Atlantice.

Jamie Shea, subsecretar general adjunct însărcinat cu Divizia provocărilor emergenete în domeniul securităţii, a declarat în legătură cu acest proiect: „Sprerăm ca Ministerul Apărării să fie într-o poziţie mai bună în abordarea unei serii largi de provocări în domeniul apărării cibernetice”.

Oficialul şi-a exprimat speranţa ca proiectul să contribuie la „activităţi de formare şi cercetare în domeniul apărării cibernetice pentru personalul forţelor armate şi instituţiile relevate în domeniul securităţii din (Republica) Moldova şi poate chiar la extinderea lui la alte instituţii publice”.

„Am făcut încă un pas în consolidarea cooperării practice între NATO şi Republica Moldova, prin lansarea proiectului. Înţiinţarea unei Capacităţi de răspuns la incidente cibernetice va consoloda capacităţile cibernetice ale Ministerului Apărării şi va fi totodată benefică aliaţilor NATO şi ţărilor partenere”, a declarat Radu Burduja, secretar general la Ministerul Apărării de la Chișinău.

Acesta vorba este al doilea proiect SPS implementat în cadrul Iniţiativei în vederea construirii capacităţilor apărării şi conexe securităţii, destinate Republicii Moldova.

Comentarii de pe Facebook

comments

3 Comments »

  1. proNATO 21 februarie 2018 at 12:40 - Reply

    În acest moment numai NATO este capabilă să garanteze granițele în lume, ceea ce Rusia nu prea face, ba chiar dimpotrivă, acest stat ștergându-se cu cizmele pe dreptul și tratatele internaționale, conform „bunei” tradiții muscălești.

  2. proNATO 21 februarie 2018 at 13:14 - Reply

    Din purătorul de cuvânt al Moscovei în RM pe nume de „Moldova Suverană”, aflăm că „217 DE LOCALITATI DIN MOLDOVA AU ADOPTAT DECLARATII IN SPRIJINUL SUVERANITATII”. Interesant felul în care acești ziși „patrioți” susțin statalitatea, câtă vreme ei s-au opus la vremea respectivă proclamării statului independent R.Moldova, iar acum militează pentru limba rusă, abolirea legii anti-propagandă, integrarea spațiului pruto-nistrean în Uniunea euro-asiatică și în general în orice organizație inventată de Kremlin. Acestor auto-intitulați „patrioți/voievozi ai Moldovei”, care se opun afirmării identității naționale a românilor moldoveni apăsându-i jos, jos, spre o stare de îndobitocire care să nu le permită să gândească, le datorăm azi izolarea, sărăcia și limba rusă cvasi-prezentă într-un teritoriu în care ar fi trebuit să se vorbească românește, să trăim măcar la nivelul României și să fim membrii ai Europei civilizate.

  3. proNATO 21 februarie 2018 at 13:22 - Reply

    Informația de mai sus citează un individ pe nume Vlad Bătrîncea, nimeni altul decât acela care a rupt în parlament harta României Mari, individ care deși este membru al partidului socialiștilor se bucură de calitatea de cetățean român, turist prin România, calități ce le vrea interzise „muritorilor de rând”. Iar pentru aceasta, nu se dă înapoi de la nimic, cu mult tupeu mințind, dezinformând și jucând pe cărți false, specifice moldovenismului separatist de origine rusă.

Leave A Response »