web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

26 de ani de la tragedia rutieră în care și-au pierdut viața Ion și Doina Aldea-Teodorovici

Liviu G. Stan 30 octombrie 2018 0

S-au împlinit 26 de ani de la tragicul accident rutier în care și-au pierdut viața artiștii Ion și Doina Aldea-Teodorovici, cuplul care a fost unul dintre simbolurile românismului de peste Prut. 

În noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, soţii Doina şi Ion Aldea-Teodorovici şi-au pierdut viaţa într-un accident de maşină, pe traseul care leagă Bucureştiul de Chişinău. Accidentul care a avut loc în dreptul localităţii Coşereni a stârnit mai multe dezbateri cu privire la cauzele reale ale producerii lui, existând suspiciuni că ar fi fost planificat pentru a-i reduce la tăcere pe cei doi promotori ai unităţii naţionale.

Mai multe evenimente de comemorare a interpreților Ion și Doina Aldea-Teodorovici vor fi organizate astăzi, 30 octombrie, de Asociația „UNIREA-ODIP”.

Totodată, unioniștii vor comemora și victimele incendiului din clubul Colectiv din București, la trei ani de la producerea tragediei. O acțiune de comemorare va avea loc în fața Ambasadei României în Republica Moldova, la ora 12:00. Incendiul din clubul Colectiv din București a avut loc în noaptea de 30 octombrie 2015.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »