web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Cât vor trebui să plătească cetăţenii pentru întreţinerea clădirii Preşedinţiei, după renovarea ei pe banii Turciei

Liviu G. Stan 24 noiembrie 2018 0

 

Bugetul aparatului administraţiei prezidenţiale Republicii Moldova va fi majorat cu aproximativ 50% în 2019, pentru a întreține clădirea renovată a Președinției.

Pentru anul 2019, conform proiectului bugetului de stat, aprobat vineri de Parlament în prima lectură, pentru președinție vor fi alocați aproape 30 de milioane de lei, față de 20 de milioane în anul curent, transmite Radio Chişinău.

Reprezentanții Ministerului Finanțelor au explicat această creștere prin necesitatea întreținerii clădirii renovate a Președinției.

Majorarea semnificativă a bugetului acestei instituții a provocat vineri dezbateri în Legislativ, în timpul discuțiilor privind proiectul Legii bugetului de stat.

Deputatul PDM Cornel Dudnic a cerut economisirea banilor și alocarea acestei majorări pentru domeniul agriculturii

Pe de altă parte, deputatul socialist Vlad Bătrâncea a declarat că clădirea Președinției a fost renovată din investiții externe.

Clădirea Președinției, distrusă în urma protestelor din aprilie 2009, a fost renovată anul curent din banii alocaţi de Turcia, conform informațiilor oferite de administraţia prezidenţiale. Clădirea a fost inaugurată în luna octombrie, cu ocazia vizitei liderului de la Ankara, Recep Tayyip Erdogan. Presa de investigație a atras însă atenția la lipsa de transparență în privința banilor utilizați pentru aceste lucrări.

După evenimentul din octombrie, Igor Dodon a cerut Executivului de la Chişinău să aloce din Fondul de rezervă suma de 202.558 de lei, însemnând aproape 10.000 de euro, pentru acoperirea cheltuielilor aferente vizitei oficiale în Republica Moldova a preşedintelui Erdogan. 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »