web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Românii din Voievodina îmbracă straie de sărbătoare de Centenarul Marii Uniri

Iulia Modiga 26 noiembrie 2018 0

 

Ziua Națională a României și Centenarul Marii Uniri vor fi sărbătorite în comunitatea românească din Voievodina printr-un program artistic tradiţional pus în scenă de Ansamblul Casei de Cultură din Alibunar și un concert de muzică populară românească susținut de Mariana Anghel, culegătoare și interpretă de folclor din zona județului Hunedoara. Alături de Mariana Anghel va urca pe scena şi fiica acesteia, Adriana Anghel. Evenimentul va avea loc pe 28 noiembrie, începând cu ora 19.00, la Casa de Cultură din Alibunar.

Spectacolul este organizat de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, aflat în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, cu sprijinul Comunităţii Românilor din Serbia (C.R.S.) și Consulatului General al României la Vârşeţ.

În Voievodina trăiesc, potrivit datelor oficiale, în jur de 30.000 de români, în peste 40 de localităţi situate la nord de Dunăre. Ei beneficiază de şcoală şi biserică în limba română, spre deosebire de românii de pe Valea Timocului.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »