web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Rezultatele finale ale alegerilor legislative din Rep. Moldova, aprobate de CEC. Câte mandate revin fiecărui partid cu acces în Parlament

Liviu G. Stan 4 martie 2019 0

 

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat duminică, 3 martie, rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 24 februarie și a anunțat numărul de mandate pe care le vor avea partidele în viitorul legislativ, transmite Radio Chișinău.

 

Astfel, în viitorul Parlament, Partidul Socialiștilor ar avea 35 de mandate, Partidul Democrat  – 30, Blocul ACUM – 26, Partidul Șor – 7 și  alți 3 deputați independenți.

Potrivit Codului electoral, în termen de 24 de ore de la ședința de totalizare, CEC trebuie să prezinte raportul, cu toate actele cerute de legislație, Curții Constituționale pentru validarea scrutinului.

În termen de 5 zile de la primirea actelor de la CEC, dar nu mai devreme de soluționarea în instanță a contestațiilor, Curtea Constituțională confirmă sau infirmă, printr-un aviz, legalitatea alegerilor și validează mandatele deputaților aleși.

La acest scrutin, aproape 41.000 de buletine de vot au fost declarate nevalabile, au anunțat reprezentanții CEC, comparând că la alegerile din 2014 au fost peste 50 de mii de buletine nevalabile.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »