web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

George Simion, la Cernăuți, de Ziua Națională a Portului Tradițional românesc: Românii de aici merită toate eforturile

Iulia Modiga 12 mai 2019 0

 

Candidatul independent la alegerile europarlamentare, George Simion a participat duminică la Ziua Națională a Portului Tradițional românesc la Cernăuți. Simion, care luptă pentru apărarea drepturilor românilor din jurul granițelor și pledează pentru prețuirea patromoniului cultural românesc, s-a arătat impresionant de numărul mare de români care s-au adunat la sărbătoarea de la Cernăuți.

Independentul George Simion, alături de primarul comunei Mahala Elena Nadriș și de zeci de ansambluri venite din întreaga Bucovină au mărșăluit pe principalele străzi ale Cernăuțiului, în cadrul celei mai ample parade a portului popular tradițional românesc.

,,Este Ziua Națională a Portului Tradițional din România, deci, și din Cernăuți. Este o comunitate românească vie aici, care merită toate eforturile noastre, dacă mai avem în vine sânge de român. Evenimentul de astăzi a reușit să promoveze valorile tradiționale românești, care ne definesc identitatea și cultura”, a declarat George Simion, candidat independent la alegerile europarlamentare, se arată într-un comunicat de presă.

George Simion candidează independent la alegerile europarlamentare sub sloganul ,,România MARE în Europa’’ și ocupă poziția 15 pe buletinul de vot. Simion, înprogramul său electoral și-a propus să fie și vocea românilor din comunitățile istorice, să le apere drepturile, tradițiile și obiceiurile, limba maternă și biserica canonică tradițională. Menținerea și promovarea identității naționale este una dintre prioritățile campaniei ,,România MARE în Europa’’, care îi vizează și pe românii din Cernăuți.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »