web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

România și Republica Moldova, platformă securizată pentru schimbul de date între structurile de poliție

Iulia Modiga 6 august 2019 0

 

Autoritățile din Republica Moldova și România vor lansa o platformă securizată pentru schimbul de date între structurile polițienești de pe ambele maluri de Prut. 

Inspectoratul General al Poliției (IGP) și cel al Poliției de Frontieră al Republicii Moldova, în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliției și cel al Poliției de Frontieră din România, au statut de beneficiari ai proiectului „Cooperarea regională pentru prevenirea și combaterea criminalității transfrontaliere România-Moldova”. Proiectul, în valoare de 12,5 milioane euro, este finanțat de Comisia Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI) și va fi implementat în perioada anilor 2019 – 2022.

Printre obiectivele proiectului se numără renovarea a zece sectoare de poliție din cadrul Inspectoratelor de poliție în localitățile Edineț, Râșcani, Ungheni, Hâncești, Leova și Cahul, construcția unui sediu pentru trei subdiviziuni operative ale IGP, îmbunătățirea actului de intervenție a polițiștilor prin procurarea de echipamente performante, dar și lansarea unei platforme securizate pentru schimbul de date între structurile polițienești din România și Republica Moldova.

De asemenea, proiectul prevede modernizarea condițiilor de muncă pentru angajații Poliției și perfectarea cadrului juridic și practic prin desfășurarea unor sesiuni de instruire a angajaților Poliției și Poliției de Frontieră din Republica Moldova, în comun cu colegii de profil din România.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »