web analytics

Protest la Judecătoria Chișinău în dosarul interdicției lui George Simion

Iulia Modiga 7 august 2019 0

 

Dosarul interdicției lui George Simion este tergiversat de autorități pentru ca problema să nu fie soluționată niciodată. De această părere sunt unioniștii de la Asociația „UNIREA-ODIP”, care au organizat astăzi un flashmob la Judecătoria Chișinău, cu sediul în sectorul Râșcani. 

 

Aceștia au înaintat și o petiție în acest sens. „În legătură cu faptul că din 8 aprilie 2019, instanța de judecată nu a stabilit data de examinare a litigiului, acest fapt duce la lezarea drepturilor reclamantului la examinarea cauzei într-un termen rezonabil. Vă solicităm să stabiliți data și ora exactă de examinare a cauzei”, se arată în textul petiției înaintate președintelui interimar al Judecătoriei Chișinău, sediul în sectorul Rîșcani, Corneliu Guzun.

Potrivit președintelui Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, este inadmisibil ca un dosar, odată pus pe rol, să fie ignorat de magistrați. „Atunci când este amânată o ședință, se stabilește o altă dată în care se examinează cauza. Acest lucru însă nu s-a întâmplat în cazul lui George Simion. Avem impresia că intenționat se face asta. Cerem magistaților să asigure un proces de judecată corect și echidistant. Fiecare om are dreptul la o justiție independentă, mai ales că această interdicție a avut loc cu multe abateri de la lege”, a declarat Vlad Bilețchi.

George Simion i-a îndemnat încă de marți pe susținătorii lui să meargă la Judecătoria Chișinău să ceară respectarea legii și ca duminică să participe la București la congresul de lansare a mișcării politice ROMÂNIA MARE ÎN EUROPA.

George Simion a fost reţinut în data de 1 octombrie 2018 de angajaţii Biroului pentru Migraţie şi Azil al Republicii Moldova, în timp ce se pregătea sa plece în România. Acesta a fost anunţat că a primit interdicţie de intrare pe teritoriul Republicii Moldova pe termen de 5 ani.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »