web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

România și Republica Moldova, parteneriat pentru dezvoltarea sectorului agricol

Iulia Modiga 15 august 2019 0

 

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale de la București, împreună cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului din Republica Moldova vor colabora pe viitor cu mediul privat, asociaţii şi mediul academic pentru dezvoltarea sectorului agroalimentar.

Sursă foto: jurnaluldeilfov.ro

Sursă foto: jurnaluldeilfov.ro

Alexandru Ţachianu, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a fost prezent recent la Ungheni, în cadrul proiectului transfrontalier „Parteneriat pentru dezvoltarea durabilă a mediului rural din România şi Republica Moldova”.

Începând cu 23 iulie, au fost organizate 11 conferinţe regionale cu rolul de a contribui la cunoaşterea realităţilor din sectorul agricol şi identificarea unor soluţii printr-un dialog deschis cu fermierii din  Republica Moldova.

În urma evenimentelor organizate în cadrul proiectului transfrontalier s-a concluzionat că este necesară stimularea fermierilor în vederea organizării în forme asociative pentru a fi competitivi pe piaţă, iar cele două ministere trebuie să colaboreze pentru a asigura sprijinul instituţional necesar în beneficul fermierilor şi antreprenorilor.

„Problemele cu care se confruntă România şi Republica Moldova sunt similare, iar conlucrarea duce în mod sigur la identificarea soluţiilor, pornind inclusiv de la experienţa României în calitate de stat membru UE. Colaborarea dintre România şi Republica Moldova are ca scop transferul de cunoştinţe, crearea unor conexiuni pentru realizarea unor parteneriate publice private, dar şi cu antreprenorii din domeniul agricol dintre cele două state şi valorificarea oportunităţilor de investiţii în agricultură”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Agriculturii.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »