web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Ziua Limbii Române, sărbătorită la Ismail

Zgherea Natalia 1 septembrie 2019 0

 

Centrul de Informare al României din Ismail a organizat de Ziua Limbii Române conferința cu tema „Limba, cultura și identitatea românească în sudul Basarabiei istorice”.

Evenimentul a constituit un prilej de promovare a limbii române și de recunoaștere a importanței sale ca element esențial în menținerea identității naționale.

În deschiderea acțiunii, consulul general al României la Odesa, Tiberiu Șarpe, a adresat un mesaj de felicitare participanților și tuturor românilor din Basarabia istorică.

În cadrul conferinței s-au abordat subiecte care au vizat importanța promovării, păstrării și conservării educației în limba română în Sudul Basarabiei, necesitatea renunțării la vehicularizarea glotonimului regional „limbă moldovenească” și înlocuirea acestuia cu „limba română”- limba literară, scrisă și vorbită corect, dar și necesitatea dreptului la asigurarea accesului în școlile din Sudul Basarabiei la programe, materiale didactice și manuale de calitate în limba română.

La eveniment au fost prezenți peste 60 de etnici români, președinți ai asociațiilor românești, profesori universitari din Galați, Brașov, cadre didactice, precum și studenți, elevi și poeți.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »