web analytics

Republica Moldova și România: „Ora să ȘTIM”

Ana Marchitan 8 octombrie 2019 0

 

Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova, în parteneriat cu Fundația „Progress” din România, a lansat un proiect promovare a lecturii orale, intitulat „Ora să ȘTIM”. Acest program se desfășoară cu susținerea Deutsche Telekom Stiftung din Germania.

Sursa foto: lecturaromaneasca.ro

Proiectul de promovare a lecturii orale, dar și de experimentare a celor citite  urmează să fie implementat în 63 de biblioteci din 31 de raioane. Mariana Harjevschi, președintele Asociației Bibliotecarilor din  Republica Moldova, a menționat că „în cadrul proiectului, copiilor li se vor explica pe înțelesul lor anumite fenomene ale naturii, iar ulterior vor experimenta acest lucru”, a precizat președintele asociației, citat de Moldpres.

La rândul său, Claudia Șerbănuță, manager de proiect la Fundația „Progress”, a menționat că în România proiectul s-a desfășurat  în 155 de biblioteci din 12 județe ale țării, unde  bibliotecarii au organizat ateliere de citit împreună a cărților ilustrate pentru copii cu tematică ŞTIM, adecvată vârstei și urmate de activități practice. „În șase luni, în România au avut loc peste 5700 de activități „Ora să ȘTIM”, în care bibliotecarii au reușit să transmită miilor de copii participanți bucuria învățării”, a mai spus Claudia Șerbănuță.

Stephanie Thate, manager de proiect la Deutsche Telekom Stiftung din Germania, a subliniat că după lansarea sa în Germania, în anul 2015, același proiect a fost derulat cu succes în Austria, Polonia și România. „Fiind bazat pe studii științifice ce demonstrează abordarea subiectelor legate de știință, tehnologie, inginerie şi matematică, activitățile au demonstrat că au avut impact asupra modului în care copiii se exprimă și ajută la formarea abilităților lor de lectură”, a accentuat Stephanie Thate.

În Republica Moldova, proiectul „Ora să ȘTIM” va fi implementat timp de șapte luni.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »