web analytics

Miniștrii de Externe de pe ambele maluri ale Prutului, abordare comună despre reglementarea conflictului transnistrean: „Niciun fel de federalizare”

Ana Marchitan 9 octombrie 2019 0

 

Reglementarea conflictului transnistrean a fost printre subiectele discutate astăzi, la Chișinău, de către Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, și Ramona Mănescu, omologul său de la București. Astfel, cei doi oficiali au anunțat într-o conferință de presă că au o abordare comună în ceea ce privește soluționarea acestui conflict.

InfoPrut

În acest sens, Nicu Popescu, ministrul de Externe de la Chișinău a reiterat că „interesul nostru ca țară este că reglementarea conflictului transnistrean se poate face doar în baza respectării integrității teritoriale și a suveranității R. Moldova,  fără niciun fel de recursuri spre orice fel de discuții referitor la federalizare”.

La rândul său, Ramona Mănescu a subliniat relevanța majoră pentru România a reglementării conflictului din regiunea transnistreană cu respectarea integrității teritoriale și a suveranității R. Moldova, dar mai ales cu respectarea vectorului pro-european.

Aici, sigur că R. Moldova este suverană în a lua decizii. Noi stăm la dispoziție pentru orice tip de asistență și expertiză, pe care o putem acorda prietenilor și partenerilor noștri”, a adăugat ministrul Afacerilor Externe din România.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »