web analytics

Filat: Sper să se ajungă la altă formulă decât organizarea referendumului

Iulia Modiga 26 ianuarie 2012 2

,,Când vorbesc că deocamdată nu avem alte opţiuni, am în vedere că totuşi, până la demararea referendumului ar trebui să continuăm să discutăm cu partidele parlamentare. Şi eu încă mai păstrez speranţa că s-ar identifica o formulă, în urma căreia să alegem preşedintele, să nu ajungem la referendum. Însă aceasta este doar o speranţă”, a declarat premierul Vlad Filat într-un interviu acordat postului de radio Europa Liberă.

Prim-ministrul a precizat că cele 62 de voturi necesare alegerii preşedintelui Rep. Moldova nu au fost obţinute pentru că nu au fost epuizate toate rundele de negocieri.

Totodată, Filat a menţionat că AIE va face publice propunerile de modificare a Constituţiei, care vor viza realizarea unei reforme reale. ,,Noi nu vom participa la mimarea reformei constituţionale, cum ar fi schimbarea cifrei de 61 cu 51, 40 cu 35 şi alte lucruri, care ţin de forma nu de conţinut. Noi ne-am angajat şi acesta a fost mesajul nostru, inclusiv către partenerii noştri europeni, să realizăm o reformă reală constituţională, pentru a avea un sistem de guvernare parlamentar în Republica Moldova”, a declarat acesta.

Info Prut aminteşte că Alianţa pentru Integrare Europeană intenţionează să reducă pragul parlamentar pentru alegerea şefului statului de la trei cincimi din deputaţi, cât este în prezent, la 50% plus unu, astfel încât 51 de voturi să fie suficiente pentru desemnarea preşedintelui.

Sursa foto: Puterea.ro

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

  1. Jedy Simpson 26 ianuarie 2012 at 19:11 - Reply

    Dupa ce creaza mediul propice pt aparitia mlastinilor politice Filat incearca sa iasa curat din aceasta conjunctura. Imi pare rau, ori esti in Alianta ori nu mai esti si treci de partea cealalta a baricadei impreuna cu Vorosca.

  2. click to find out more 14 iunie 2018 at 03:37 - Reply

    I simply want to tell you that I’m newbie to blogging and really enjoyed you’re web page. Very likely I’m want to bookmark your website . You certainly have really good writings. With thanks for revealing your website page.

Leave A Response »