Ministrul de Externe al R. Moldova: Când ai trupe ilegale rusești pe teritoriu trebuie să iei foarte în serios securitatea și apărarea

Rusia a susținut separatismul în Republica Moldova în ultimii 30 de ani. Declarația a fost făcută de Nicu Popescu, șeful diplomației de la Chișinău. 

Oficialul a mai remarcat în cadrul unui interviu pentru presa internațională că atunci când ai trupe ilegale rusești pe teritoriu trebuie să iei foarte în serios securitatea și apărarea.

Nu știm ce se va întâmpla în viitor, dar ceea ce știm este că pe parcursul ultimilor 30 de ani, Rusia a susținut separatismul în R. Moldova și a dislocat trupe ilegale în Transnistria. Noi am insistat constant ca să fie retrase acele efective militare. Astăzi situația este una calmă, dar când ai trupe ilegale rusești pe teritoriul tău trebuie să iei la modul foarte serios securitatea și apărarea. Chiar și așa, obiectivul nostru este ca să rezolvăm conflictul (n.r. transnistrean) într-un format pașnic și să mediem dialogul”, a declarat Nicu Popescu în cadrul unui interviu pentru publicația spaniolă El Mundo, citat de deschide.md.

Totodată, referindu-se la subiectul privind securitatea statului în contextul războiului din Ucraina, ministrul de Externe de la Chișinău a recunoscut că ucrainenii luptă inclusiv pentru menținerea stabilității de securitate în R. Moldova și în regiune.

Invazia rusă în Ucraina a fost ceva îngrozitor pentru ucraineni, dar și pentru noi. Rezistența ucraineană a plasat R. Moldova într-o stare de securitate, dar oricum situația rămâne una complicată”, a mai spus șeful diplomației de la Chișinău.

Next Post

Arhiva InfoPrut