Sintagma „limba română” va lua locul „limbii moldovenești” în toate legile Republicii Moldova. De asemenea, vor fi înlocuite și sintagmele „limba oficială”, „limba de stat” și „limba maternă”. Membrii Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media din Parlamentul de la Chișinău au aprobat coraportul pentru un proiect de lege în acest sens.
Proiectul de lege a fost elaborat de un grup de deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate. Parlamentarii mai propun să fie considerată desuetudinea textului „funcționând pe baza grafiei latine” din articolul 13 din Constituție.
Totodată, în termen de 30 de zile de la intrarea legii în vigoare, autoritățile publice cu competență de adoptare, aprobare sau emitere a actelor normative inferioare legii vor opera modificările ce se impun. Proiectul mai prevede ca Sărbătoarea Națională „Limba noastră”, așa cum este denumită în prezent în Hotărârea Parlamentului cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și zilele de odihnă și în Codul muncii, să se numească „Limba română”.
„Condițiile ce au impus elaborarea prezentului proiect de lege rezultă, în mod indubitabil, din necesitatea și obligativitatea implementării unor considerente cu valoare constituțională, conținute în actele Înaltei Curți de Jurisdicție Constituțională și care statuează un postulat incontestabil, și anume că limba de stat a Republicii Moldova este limba română. Prezenta inițiativă legislativă nu constituie o inițiativă ordinară de modificare a Constituției, ci una tehnică, care rezultă din obligativitatea executării și/sau implementării actelor Curții Constituționale”, se menționează în nota informativă a proiectului de Lege pentru implementarea considerentelor unor hotărâri ale Curții Constituționale.
Proiectul de lege va fi propus spre examinare de deputați în ședința plenară a Parlamentului de la Chișinău.