O basarabeancă din Soroca, mamă a trei copii, a reușit să dezvolte la Iași o patiserie, care între timp a devenit una dintre cele mai populare în oraș. Nicoleta Hrițcu administrează acum mai multe cofetării, în care se vând peste 65 de feluri de deserturi artizanale.
Este vorba de cofetăriile „Cuptorul Moldovencei” unde pot fi găsite atât produse de cofetărie, cât și de patiserie.
Acum antreprenoarea administrează, la Iași, șapte astfel de patiserii, iar decorul și culorile amintesc de bucătăria veche a bunicilor. „Nu am vrut să mă duc în zona de tradițional neapărat. Am vrut să fie un fel de tradițional mai nou sau reinterpretat”, a declarat Nicoleta Hrițcu pentru TVR Moldova.
În trei din cele șapte patiserii au fost amenajate spații pentru clienți, unde aceștia pot savura din prăjiturile și plăcintele preparate după rețete tradiționale.
Zilnic, în cofetăriile Nicoletei sunt deserviți peste 1000 de clienți.
Ideea de a porni o astfel de afacere i-a venit basarabencei acum 11 ani, după ce a participat la un concurs culinar. A vândut un teren, a accesat fonduri din partea statului și, astfel, a reușit să adune 21 de mii de euro, pe care i-a investit într-un laborator de preparare a prăjiturilor.
„În 2013, am deschis un laborator foarte mic, cu magazinul în față. Total suprafață de 50 de metri pătrați. Acum suntem în 2023 și avem un laborator de 500 de metri pătrați”, a menționat Nicoleta Hrițcu.
În prezent, antreprenoarea are 80 de angajați și o cifră de afaceri de 2,5 milioane de euro. Cofetarii de aici produc o varietate de 65 de deserturi – torturi, plăcinte, prăjituri și biscuiți.
„Visul meu este să hrănesc cât mai mulți oameni cu un produs de calitate, curat și proaspăt. Deci asta este cumva, viziunea companiei noaste”, a menționat Nicoleta Hrițcu.