Cum vor funcționa posturile vamale ale R. Moldova în timpul Summitului Comunității Politice Europene

Serviciul Vamal al Republicii Moldova a informat că în perioada desfășurării Summitului Comunității Politice Europene toate posturile vamale de frontieră terestre vor activa în regim ordinar.

Reprezentanții instituției recomandă în acest context călătorilor să fie înțelegători, dar și să diversifice alegerea punctelor de trecere/posturilor vamale pentru a evita suprasolicitarea unora dintre acestea.

Pentru a facilita procesul de selecție, la dispoziția călătorilor este pusă aplicația de pe pagina Serviciului Vamal „Traficul on-line în posturile vamale de frontieră”. Astfel, participanții la traficul transfrontalier își pot planifica ruta optimă, având posibilitatea să vizualizeze în timp real numărul mijloacelor de transport de la punctele de trecere cu cele mai mari valori de trafic”, a anunțat Serviciul Vamal al Republicii Moldova.

Totodată, Serviciul Vamal al Republicii Moldova a amintit că a insitituit Centrul Unic de Apel (+373 22 78 8888), destinat persoanelor care intenționează să traverseze prin posturile vamale de frontieră. Acolo, acestea pot solicita informații privind regulile de trecere a mărfurilor și mijloacelor de transport peste frontiera vamală și pot semnala eventuale fapte de corupție sau abuzuri comise de funcționarii vamali.

Menționăm că Republica Moldova va găzdui Summitul Comunității Politice Europene, care se va desfășura la 1 iunie 2023, reunind, în premieră, circa 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni.
Next Post

Arhiva InfoPrut