Premierul României, după o întrevedere cu Maia Sandu și Volodimir Zelenski: „De felul în care acționăm acum depinde viitorul Europei”

Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a avut ieri întrevederi cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, dar și cu premierul României, Marcel Ciolacu. Întâlnirile au avut loc în marja reuniunii șefilor de stat și de guvern din Sud-Estul Europei și Balcanii de Vest, organizată de premierul Greciei Kyriákos Mitsotákis.

„Alături de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintele Consiliului European, Charles Michel, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, președintele R. Moldova, Maia Sandu, și alți șefi de stat și de guvern din Europa de Sud-Est am reafirmat unitatea și solidaritatea de care trebuie să dăm dovadă în acest moment esențial al istoriei. De felul în care acționăm acum depinde viitorul Europei și păstrarea valorilor fundamentale ale democrației și libertății”, a scris premierul României într-o postare pe Facebook.

De asemenea, președintele Maia Sandu a vorbit despre faptul că aderarea R. Moldova la UE „este o investiție în democrația noastră și în securitatea regională”.

„Aderarea la Uniunea Europeană este proiectul nostru de țară, prin care vom îndeplini aspirațiile moldovenilor de a trăi în pace și bunăstare. Locul Moldovei este în rândul țărilor puternice și libere ale lumii”, a scris șefa statului pe Facebook.

La reuniunea din Grecia mai participă și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintele Consiliului European, Charles Michel, dar și șefi de stat și de guvern din Sud-Estul Europei și Balcanii de Vest.

Next Post

Arhiva InfoPrut