Liderul separatist de la Tiraspol s-a plâns ambasadorului SUA în R. Moldova în legătură cu autoritățile de la Chișinău

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, s-a plâns ambasadorului SUA în Republica Moldova, Kent Logsdon, de o pretinsă blocadă economică impusă de autoritățile de la Chișinău. 

Separatistul s-a referit în cadrul unor discuții, care au avut loc astăzi la Tiraspol, la „starea procesului de negocieri și funcționarea formatului 5+2”, constatând în acest sens „o stagnare”.

„Vadim Krasnoselski a atras atenția la ieșirea R. Moldova nu doar din înțelegerile oficiale, dar și din cele pe care el le-a numit drept acorduri de gentleman”, se arată într-un comunicat al separatiștilor de la Tiraspol.

În special, el a vorbit despre niște pretinse dificultăți cu care s-ar confrunta „oficialii transnistreni” în ceea ce privește libertatea de circulație.

De asemenea, liderul separatist de la Tiraspol a mai insinuat că Republica Moldova ar crea piedici artificiale activităților comerciale ale întreprinderilor din regiunea transnistreană.

Potrivit separatistului de la Tiraspol acest model de comportament nu numai că „nu contribuie la rezolvarea problemelor acumulate, dar și subminează încrederea dintre cele două maluri ale Nistrului și crește tensiunile”.

Next Post

Arhiva InfoPrut