Republica Moldova își alege primarii și consilierii locali

Astăzi, 5 noiembrie 2023, în Republica Moldova au aloc alegeri generale locale.

Peste 2,7 milioane de alegători sunt așteptați la cele 1 958 de secții de votare deschise pentru acest scrutin. Acestea vor activa de la ora 07.00 până la ora 21.00.

În cadrul scrutinului de astăzi, ar urma să fie aleși 898 de primari, 9972 consilieri locali și 1086 consilieri raionali/municipali.

Aceste alegeri sunt monitorizate de peste 1500 de observatori din Republica Moldova și de peste hotare. Din numărul total, 1 092 de observatori din R. Moldova reprezintă opt asociații obștești. Peste 400 sunt observatori internaționali care reprezintă misiuni diplomatice acreditate în Republica Moldova, autorități electorale străine, organizații internaționale, dar și OSCE/ODIHR, ENEMO, Congresul Autorităților Locale și Regionale a Consiliului Europei, Parlamentului European.

Anterior, Comisia Electorală Centrală anunța că în cadrul alegerilor, în secțiile de votare va funcționa sistemul de înregistrare video. Acest sistem reprezintă o măsură suplimentară de securizare și asigurare a transparenței procesului de votare, a operațiunilor electorale din ziua alegerilor, inclusiv împotriva eventualelor fraude electorale.

Next Post

Arhiva InfoPrut