Enciclopedia „CENTENARUL RĂZBOIULUI DE ÎNTREGIRE ȘI AL MARII UNIRI (2014-2020)” a fost lansată marți, 12 decembrie, la Chișinău.
Lucrarea a fost editată în condiții tipografice deosebite de Editura Univers Enciclopedic Gold și Editura Academiei Oamenilor de Știință din România.
Volumul numără peste 1600 de pagini și reprezintă rezultatul cercetărilor pe durata a trei ani a unor istorici din România și Republica Moldova.
Este vorba despre patru membri ai Academiei Oamenilor de Știință din România: prof. univ. dr. Ion I. Solcanu, președintele Secției de Științe istorice și arheologie a AOȘR, prof. univ. dr. Valentin Ciorbea (Constanța), prof. univ. dr. Mihai Drecin (Oradea) și prof. univ. dr. Anatol Petrencu (Chișinău).
Enciclopedia „CENTENARUL RĂZBOIULUI DE ÎNTREGIRE ȘI AL MARII UNIRI (2014-2020)” cuprinde trei părți distincte. Prima parte este intitulată „Bibliografie”, a doua – „Monumente și semne memoriale închinate eroilor din războiul întregirii și făuritorilor Marii Uniri”, iar a treia parte se referă la „Manifestări științifice dedicate războiului de întregire și Marii Uniri la Centenar”.
Evenimentul de lansare a fost organizat, la Chișinău, de Biblioteca Națională a R. Moldova, în parteneriat cu Asociația Istoricilor „Alexandru Moșanu” din Republica Moldova.