Pentru a combate dezinformarea și atacurile hibride este nevoie ca autoritățile de la Chișinău să discute cât mai mult cu cetățenii despre avantajele și beneficiile aderării la Uniunea Europeană. Declarația a fost făcută de către președintele Senatului României, Nicolae Ciucă.
Oficialul de la București susține că dezinformarea referitor la parcursul european al Republicii Moldova urmează să ia amploare în acest an electoral, transmite presa de la Chișinău.
„Cea mai bună metodă de a contracara aceste acțiuni de dezinformare, acțiuni hibrid prin care se încearcă influențarea percepției populației este calea dialogului, a onestității și al prezentării oamenilor care sunt beneficiile adevărate, cu exemple concrete, sunt elemente concrete pe care autoritățile, politicienii toți cei acre au curajul să-și asume calea europeană, să vină să ne vorbească”, a menționat Nicolae Ciucă.
Președintele Senatului de la București a mai afirmat că, în cei 17 ani de apartenență la Uniunea Europeană, România a primit fonduri europene în valoare de 62 de miliarde de euro, bani care au contribuit la modernizarea țării.
Amintim că România a devenit membră a Uniunii Europene la 1 ianuarie 2007. Republica Moldova este stat candidat la UE din iunie 2022. Pe 14 decembrie 2023, Consiliul European a aprobat deschiderea negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.