Șefii diplomațiilor de la București și Kiev, discuții privind consolidarea cooperării trilaterale între România, Ucraina și R. Moldova

Ministrul Afacerilor Externe al României, Luminița Odobescu, s-a întâlnit marți, 2 aprilie, la Haga, cu omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba. 

Părțile au discutat în cadrul întrevederii despre sprijinul comunității internaționale pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, integrarea europeană a acestui stat, precum și teme de actualitate de pe agenda bilaterală.

În acest context, șefa diplomației de la București a evidențiat participarea României la eforturile internaționale pentru tragere la răspundere a tuturor celor vinovați de crime în Ucraina și împotriva acestui stat.

Totodată, Luminița Odobescu s-a referit și la sprijinul consecvent al României pentru procesul de aderare al Ucrainei și Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

La rândul său, șeful diplomației de la Kiev și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul constant al României oferit Ucrainei. „Am convenit să întărim cooperarea trilaterală între Ucraina, România și Republica Moldova ca răspuns la încercările ruse de destabilizare a regiunii noastre”, a mai precizat Kuleba după întrevedere.

Menționăm că întrevederea șefilor diplomațiilor de la București și Kiev a avut loc pe marginea conferinței ministeriale „Restoring Justice for Ukraine”, organizată la Haga.

Next Post

Arhiva InfoPrut