S-a născut în judeţul Soroca, acolo unde îşi are Ştefan cel Mare una dintre trainicele cetăţi. Asemenea voievodului, Doina Grosu s-a confruntat cu duşmanii ţării şi ai neamului încă de la o fragedă vârstă, numai că aceştia nu erau turcii, slavii sau tătarii, ci chiar proprii colegi şi con-săteni, victime ale propagandei ruseşti şi ale comunismului, care le inoculase o identitate artificială, aceea de moldoveni, ca entitate distinctă faţă de români.
Doina a trecut Prutul pentru prima dată în urmă cu trei ani, fericită că visul ei din clasa a II-a se realiza. Următorul deziderat pe lista personală de aşteptări este reîntregirea României şi pentru împlinirea acestuia îşi dedică cea mai mare partea a timpului liber. În prezent, Doina strânge semnături la Iaşi pentru readucerea Basarabiei acasă. ,,Zi de zi sun, vorbesc cu colegii din liceu, cunoștințe, prieteni, profesori. Știu, e greu, dar nimic nu e imposibil. Pentru că suntem mulți, iar unde-s mulți puterea crește! Basarabia trebuie să revină acasă, fiindcă fără ea, casa nu mai este casă, masă nu mai este masă, sufletul părinților este măcinat de un dor sfâșietor și nu încetează nici o clipă să spere că fiica lor va reveni acasă”, ne transmite voluntarul nostru exemplar.
Implicarea constantă a Doinei Grosu în campania ,,Aducem Basarabia acasă” demonstrează hotărâre, perseverenţă, dăruire şi curaj, aspecte care ne-au determinat să o numim ,,voluntarul zilei”. ,,M-a durut, și încă mă doare, fiindcă sufăr de o boală, numită de Adrian Păunescu în poezia „Pacient”, „O boală care se numește Țară Și leacul este ea și numai ea…” și până nu am să văd întregită această Țară, nu voi avea liniște”, mărturiseşte Doina.
Mâine poţi fi chiar tu voluntarul zilei! Înscrie-te la basarabia-acasa.ro/voluntari.
Sursa: Basarabia-acasa.ro