În cadrul Școlii de vară ,,Noi, cetățeni interactivi ai Europei” cei 30 de profesori, studenți și elevi români au participat la un curs de audiovizual.
Astăzi a fost zi de cursuri pentru participanții la Școala de vară din București. Astfel, la ora 10 când am ajuns la Complexul Cultural Sportiv Studențesc ,,Tei”, sala era plină.
Valentin Perciun, profesor în cadrul Facultății de Litere-Universitatea din București, le-a prezentat acestora câteva elemente din teoria și practica audiovizualului.
„Când vom învăța să ne apărăm de audiovizual?”, se întreba retoric profesorul Valentin Perciun.
Cursul n-a fost, însă, doar teoretic, a fost suficient timp și pentru câteva scurte aplicații. Totodată, n-au lipsit nici discuțiile dintre participanți și profesor sau momentele amuzante.
„Încercați să vă asociați cu constructe de valoare”, a fost principalul sfat al prof. Valentin Perciun pentru profesori români din Serbia, Ucraina și Rep. Moldova.
Grupul de acțiune comună ,,Inițiativă pentru Cultură Europeană”, format din Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina, Asociația Convergențe Europene și Facultatea de Litere a Universității din București organizează în perioada 4-11 august 2013, la București, a treia ediție a Școlii de vară ,,Noi, cetățeni interactivi ai Europei”. Proiectul este realizat cu sprijinul Institutul ,,Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni şi cel al Ministerului Afacerilor Externe al României, prin Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni.