Mateevici, autorul Imnului de stat al RM, este un dușman al statului RM?
Moto: 1. „Lucrul drept poate înflori numai dacă se întemeiază pe IDEI DREPTE” .
„N-AVEM DOUĂ LIMBI ŞI DOUĂ LITERATURI, CI NUMAI UNA, ACEEAŞI CU CEA DE PESTE PRUT. ACEASTA SĂ SE ŞTIE DIN CAPUL LOCULUI, CA SĂ NU MAI VORBIM DEGEABA. (A. Mateevici, 27 mai 1917)*
Azi, 31 august 2013, sărbătorim Limba noastră cea română (conform Constituției „limba moldovenească”). Haideți să mai constatăm încă o dată, și în această zi de sărbătoare, că statul R. Moldova nu a fost întemeiat pe IDEI DREPTE. Cea mai nedreaptă idee, pusă la temelia acestui stat, a fost denumirea limbii din articolul 13 din Constituția votată de agrarieni, comuniști și interfrontiști. Prin acest articol s-a renunțat de facto la Declarația de independență a R. Moldova. Mai târziu, la Declarația de independență a renunțat și PCRM-ul de la guvernare când a schimbat denumirea sărbătorii din Ziua Independenței în Ziua Republicii. De aici derivă mai multe concluzii.
Prima. Constituția trebuie să se bazeze și să reflecte principiile formulate în Actul de fondare a statului R. Moldova care este Declarația de Independență. Declarația de Independență are prioritate față de Constituție. Constituția care nu respectă spiritul Declarației de Independență nu are nicio legitimitate morală și juridică. Conform Declarației de independență limba oficială a statului R. Moldova este LIMBA ROMÂNĂ. Aceasta înseamnă că articolul 13 din Constituție contravine Declarației de Independență și trebuie adus în conformitate cu aceasta.
A doua. După parlament, Declarația de Independență a mai fost votată în Piața Marii Adunări Naționale de sute de mii de oameni, care reprezentau toată Moldova democrată și proeuropeană. Constituția a fost votată de câteva zeci deputații din partida antinațională, antiromânească, antieuropeană, rusofilă și pro-imperială, anume de către acei care în 1989 au luptat împotriva declarării limbii române drept limbă oficială, iar 1991 – împotriva declarării independenței R. Moldova.