Liderii coaliţiei de guvernare au anunţat în urmă cu câteva minute că nu vor participa la sesiunea parlamentară extraordinară solicitată de Partidul Comuniştilor. Pentru că în Legislativ nu s-au întrunit decât 41 de deputați din 51, numărul necesar pentru desfășurarea sesiunii, aceasta nu a mai avut loc.
În cadrul sesiunii extraordinare urma să fie examinată situația din domeniul mass-media din Republica Moldova. ,,Este o poziţie comună de a nu participa la acest circ, inventat de comunişti. Abordarea acestui subiect de către promotorii numeroaselor atacuri la adresa ziariştilor este o mare ipocrizie. De aceea, vine acestă decizie, de a nu particpa la acest circ”, a declarat în acest context liderul PD, Marian Lupu.
Valeriu Streleț a precizat din partea PLDM a spus că grupul de lucru creat în Parlament pe marginea subiectului mass-media va veni cu unele amendamente la legislaţie, care vor fi votate de Legislativ. ,,Este absolut evident că nu libertatea presei este intenţia comuniştilor. Este clar că orice subiect sensibil va fi folosit de PCRM. Din 2001, toate petrecute în Republica Moldova protestul jurnaliştilor de la Teleradio Moldova, deetatizarea posturilor Antena C şi Eurotv, astfel, încât acestea să ajungă unul la Roşca şi altul la Voronin, închiderea agenţiei Infor-Prim, închiderea ziarului Timpul, toate acestea s-au produs sub conducerea comunistă şi au avut drept scop oprimarea libertăţii de exprimare. Subscriem la această decizie şi credem că dezbaterile la acest subiect trebuie să aibă o finalitate. Grupul de lucru menţionat va propune o serie de amendamente care să fie nu doar propuse, ci şi votate pentru a rezolva acele probleme la subiectul propus”, a punctat Streleț.
Liberal-reformatorul Ion Hadârcă a ținut să menționeză că probleme există cu privire la mass-media, însă nu așa cum au fost prezentate de opoziția comunistă. ,,Există lacune, care au şi fost dezbătute în Comisa mass-media. Nu cred că acum prezintă un mare pericol pentru libertatea presei. Nu trebuie să demonstrăm mare ingerinţă, petnru că CCA este o structură autonomă. Şi nu bătăuşii comunişti ar trebui să ne dea lecţii de democraţie. Nu cred că ei sunt cei indicaţi. Am decis să nu ne lăsăm atraşi în acest spectacol. Nu vom participa la acest show pe care încearcă comuniştii să-l demonstreze”, a susținut Hadârcă.
InfoPrut amintește că deputații comuniști au solicitat audieri parlamentare ale președintelui Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Marian Pocaznoi, procurorului general, Corneliu Gurin și directorului Serviciului de Informații și Securitate, Mihai Balan. Totodată, parlamentarii PCRM au cerut invitarea la ședință a reprezentanților misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova și a reprezentanților societății civile.