Numărul persoanelor vârstnice din Republica Moldova a crescut în 2013 față de anul 2012. Astfel, potrivit unui raport al Biroului Național de Statistică, în 2013 coeficientul de îmbătrînire a populaţiei s-a majorat comparativ cu anul precedent cu 0,4 puncte procentuale, constituind 15,7%. Datele înregistrate de Biroul Național de Statistică arată că procesul de îmbătrânire este mai accelerat la sate, unde vârstnicii reprezintă aproape 16% din totalul populaţiei.
Persoanele vârstnice care locuiesc în mediul urban sunt mai longevivi cu puţin peste doi ani decât cei de la sate. De asemenea, o femeie care a atins vârsta de 60 de ani trăieşte cu patru ani mai mult decât un bărbat, durata medie a vieţii femeilor de peste 60 de ani fiind de aproape 20 de ani, iar a bărbaţilor de aproape 16.
Datele statistice mai indică faptul că una din maladiile care predomină în structura morbidităţii categoriei de populație a vârstnicilor sunt tumorile maligne.
La începutul anului, în Republica Moldova locuiau peste 500 de mii de persoane cu vârste de peste 60 de ani, dintre care mai mult de jumătate sunt femei.