Pe parte de consilieri, Sanda Filat, fosta soţie a liderului PLDM, Vlad Filat, şi-a dat votul pentru echipa lui Iurie Leancă, liderul PPEM, însă în privinţa fotoliul de primar nu a menţionat cine a fost candidatul ales.
“Votez echipa Blocului PPEM – Iurie Leancă în speranța că Moldova va reveni pe drumul său spre Europa, în speranța că alegerile locale vor reprezenta un început spre revenirea la normalitate, că oamenilor le va fi redată măcar speranța că țara lor are un viitor in lumea modernă si prosperă. La funcția de primar al Chișinăului mă voi decide în cabina de vot pe cine votez, am un conflict interior, între candidați sunt mai mulți oameni pe care îi respect și apreciez”, nota Sanda Filat, înainte de vot, pe contul său de Facebook.
De cealaltă parte, actuala soţie a lui Vlad Filat, fosta prezentatoare Pro Tv Angela Gonta, aceasta a votat la o secţie separată (în sectorul Răşcani al Chişinăului) de cea la care şi-a exprimat opţiunea de vot soţul ei. Soţii Filat votaseră la alegerile parlamentare din noiembrie 2014 împreună. Motivul pentru care, la aceste alegeri locale, au fost nevoiţi să voteze separat îl reprezintă Codul electoral.
Codul electoral spune că „în cazul alegerilor parlamentare şi referendumurilor republicane, persoanele cu drept de vot care, după ultima participare la alegeri, şi-au schimbat locul de şedere sunt în drept, cel tîrziu cu 45 de zile înainte de următoarele alegeri, să-şi declare locul nou de şedere la organul administrării publice locale, pentru a putea fi inscrise în lista de alegători în secţia de votare corespunzătoare locului şederii”.
Situaţia aceasta nu este însă valabilă şi în cazul scrutinelor locale, când “autorităţile administraţiei publice locale, în fiecare an (după 1 ianuarie), precizează listele electorale la domiciliul alegătorilor şi, cel târziu la 1 martie, prezintă informaţia respectivă Comisiei Electorale Centrale”.