Arhitecți, urbaniști, oameni de cultură, universitari din mai multe domenii, din România, din Republica Moldova și din regiunea Cernăuți (Ucraina), s-au reunit la finalul săptămânii trecute la cea de-a doua ediție a forumului anual „Moldova Repere 2030”, desfășurat la Bacău.
„S-a vorbit – a precizat Constantin Amâiei, autorul proiectului – despre istorie, despre trecut, despre patrimoniu, despre provocările prezentului și despre viitor, despre sănătatea planetei, despre arhitectura sustenabilă”. Potrivit Deșteptarea, la forum au fost susținute prezentări referitoare la perspectivele posibile pe termen mediu ale dezvoltării teritoriului Moldovei.
Evenimentul a fost organizat de Filialele Bacău-Neamț ale Ordinului Arhitecților din România (OAR) și Uniunii Arhitecților din România, cu sprijinul Ordinului Arhitecților pentru Relații Internaționale. Partenerii celor două filiale au fost Primăria Bacău, societatea Centrul de Afaceri și Expozițional, Centrul de Cultură „G. Apostu”, Uniunea Arhitecților din Republica Moldova și Filiala Cernăuți a Uniunii Arhitecților din Ucraina.