De Ziua Internațională a Femeii, polițiștii din Republica Moldova sunt protagoniștii unui clip video emoționant prin intermediul căruia felicită toate doamnele și domnișoarele.
Fundalul muzical al clipului este asigurat de trupa Carla’s Dreams.
#8Martie #INPPentru că sunteţi cele care înseninează viaţa,Pentru că sunteți cele care dați viață,Pentru că sunteţi cele care daţi lumii mai multă frumuseţe,Pentru că sunteţi cele mai puternice.Pentru iubire, înţelegere, frumuseţe, tandreţe,meritaţi aprecierea şi recunoştinţa supremă.Sunteți fiinţe de neînlocuit, pentru că știți să îmbinați timpul între mamă și soție, familie și serviciu, iar în pofida tuturor greutăţilor, nu încetați să dăruiţi toată dragostea și pacea din suflet.Inspectoratul Național de Patrulare adresează tuturor femeilor sincere felicitări !Muzică Carla's Dreams
Posted by Inspectoratul Național de Patrulare al IGP on 7 Martie 2017
Ziua Internaţională a Femeii, la început denumită Ziua Internaţională a Femeilor Muncitoare, este marcată în data de 8 martie, în fiecare an.
Pe data de 8 martie 1857, la New York, muncitoarele din fabricile de textile au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva condiţiilor inumane de muncă şi a salariilor foarte mici. Femeile au fost dispersate cu brutalitate de poliţie.
În ziua de 8 martie 1908, 15 mii de femei au mărşăluit la New York, cerând să le fie micşorată ziua de muncă, salarii mai bune, dreptul la vot şi încetarea exploatării copiilor pentru muncă. Sloganul lor era:„Pâine şi Trandafiri!”, pâinea simbolizând securitatea economică, iar trandafirii – o îmbunătăţire a calităţii vieţii lor.
Această revoltă pentru drepturi a femeilor a fost curând asimilată de către Mişcarea socialistă. În luna mai a aceluiaşi an, Partidul Socialist din America a stabilit ca ultima duminică a lunii februarie să devină Ziua Naţională a Femeii.
Prima Zi Naţională a Femeii a fost celebrată în Statele Unitepe data de 28 februarie 1909.
La nivel internaţional, organizaţiile socialiste din întreaga lume s-au întâlnit în anul 1910, la Copenhaga, în Danemarca. În cadrul acelei întâlniri, Internaţională Socialistă a propus o Zi Internaţională a Femeii.
Pe data de 19 martie 1911, Ziua Internaţională a Femeii a fost sărbătorită pentru prima dată în Austria, Danemarca, Germania şi Elveţia. În acea zi, peste un milion de bărbaţi şi femei au ieşit în stradă pentru o serie de revendicări, scrie Ziarul Unirea.