Municipiul Suceava și orașul Soroca s-au înfrățit. Acordul a fost semnat cu prilejul împlinirii a 630 ani de la atestarea documentară a oraşului Suceava.
Documentul semnat pe 10 februarie de primarul de Suceava Ion Lungu și edilul de Soroca Victor Său prevede cooperarea în domeniul economic, turistic, cultural, învațamînt, protecția mediului şi în alte arii de interes comun.
„Sper ca acest acord de înfrățire să dea un imbold autorităților centrale să înceapă tratativele ca Basarabia și Bucovina să se înfrățească așa, mai tare, într-o țară mai mare și unită”, a declarat Victor Său.
Cetatea Soroca este unul dintre cele mai atractive obiective turistice din Republica Moldova. A fost clădită din lemn în secolul al XV-lea, de Ștefan cel Mare, în fața vadului peste Nistru, și reconstruită în piatră sub Petru Rareș, la mijlocul secolului al XVI-lea. S-a distins printre rezultatele obținute în cadrul proiectului trilateral „Bijuterii medievale: Hotin, Soroca, Suceava”, finanțat de Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013.
Unul dintre cele mai importante obiective aflate în patrimoniul Muzeului Bucovinei este Cetatea de Scaun a Sucevei, construită în timpul domniei lui Petru I. Cetatea de Scaun a Sucevei este atestată documentar la 11 februarie 1388. Alexandru cel Bun (1400-1432) a intervenit la rândul său în sistemul defensiv al cetăţii prin întărirea cu un zid de apărarea a primei intrări situată pe latura sudică a fortului. Aceasta a suferit modificări odată cu preluarea conducerii Moldovei de către Ştefan cel Mare. Cetatea a fost martora numeroaselor lupte ampurtate de Ştefan cel Mare: în 1476 şi 1484 împotriva turcilor şi în 1497 contra armatei poloneze, condusă de regele regatului polon Ioan Albert.